bari_x_andrew

Новая кампания по воде на Xprize

Меня пригласили участвовать в subject (я участвовал в прошлой - как раз по поводу воды из воздуха - это есть в моей статье по модели). Видимо у них предполагается членский взнос (в прошлый раз было $250). Впрочем, у меня все равно нет шансов, так как там надо продемонстрировать действующую установку, а у меня ее как не было, так и нет. Собственно, то же самое было и в прошлой кампании - я теоретически показал, что могу получать воду на 2 порядка дешевле их условий, но участвовать все равно не смог. Таким образом приз в $1.5M достался команде, которая даже не смогла выполнить эти их условия... :)

Вот, что я там написал в дискуссии:

Allow to introduce: Cloud Power & Water (project AirHES) is the second (after Sun) source of renewable power (~800TW) and the first source of fresh water (~11 times more than all rivers).
It seems to me that AirHES easily solves this problem:
1. Water from the clouds is an ideal fresh water (practically distillate), which was cleaned by solar energy when it evaporates naturally.
2. This water is publicly available, since clouds occupy ~ 67% of the planet’s surface, and you can get this water almost anywhere relatively cheaply.
3. Moreover, you do not waste energy, but on the contrary, you can simultaneously receive it in the form of green renewable hydropower.
4. In addition, this water is cold, clean and supplied under high natural pressure, which allows it to be used in existing communal networks without any additional treatment.
5. At last, the resource of this water is huge - 11 times more all rivers.


Error

default userpic

Your reply will be screened

Your IP address will be recorded 

When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.